Η ιστορία μας

Με ιστορία στο κρασί που ξεκινά ήδη από τις αρχές του 1950, η οικογένεια Τιτάκη, διανύοντας σήμερα την 3η γενιά, παραμένει πιστή και αφοσιωμένη στη μαγευτική διαδικασία της καλλιέργιας του αμπελιού και της  παραγωγής οίνου.

1952

O παππούς, Τίτος Τιτάκης, ένα ιδιαίτερα ανήσυχο πνεύμα με ενδιαφέρον για τον κύκλο του κρασιού δημιουργεί στο χωριό Καλλονή το πρώτο οινοποιείο. Ακούραστος και πάντα σε εγρήγορση καταφέρνει παρά τα δύσκολα μέσα της εποχής να φθάσει το κρασί που παρήγε μέχρι και τη Σπιναλόγκα. Σε αυτό το μικρό αρχικά οινοποιείο δημιουργούνται ισχυρά θεμέλια για μια ιστορία έμπνευσης και δημιουργίας.

1975

Ο γιος του, Νικόλαος, με ματιά διεισδυτική και ακάματο εμπορικό δαιμόνιο διανοίγει νέα οινικά μονοπάτια σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα.

1987

Εγκαινιάζεται το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης, στο Ηρακλειο (Χρυσοστόμου 54), το οποίο μέχρι και σήμερα αποτελεί σημείο –σταθμό για το οινόφιλο κοινό.

1995

Φυτεύονται οι πρώτοι ιδιόκτητοι αμπελώνες (20στρ) με τις ποικιλίες Βηλάνα, Merlot, Syrah, στο κτήμα “Μαραθοριακό” , στο χωρίο Πραιτόρια.

1996

O Νίκος Τιτακης, μεταφέρει την παραγωγή σε πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές για την εποχή οινοποιητικές υποδομές στο χωριό Κουνάβοι.

2002

Η διεθνής ποικιλία Chardonnay φυτεύεται στο κτήμα «Πετούσης» στο χωρίο Πραιτόρια

2005

Η Μαρία Τιτάκη με σπουδές στην Οινολογία αναλαμβάνει την οργάνωση και τη διαχείριση της οινοποιητικής διαδικασίας.

Παράλληλα, ο Τίτος, άγρυπνος παρατηρητής όλων των διαδικασιών και των απαιτήσεων που έχει ο κόσμος του κρασιού, αναλαμβάνει την διαχείριση και τη διοίκηση της Εταιρίας. Έτσι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσει ο κόπος και οι αφοσίωση των προηγούμενων γενιών. Τα δύο αδέρφια μαζί συντελούν στην αλλαγή σελίδας για το Οινοποιείο

2006

Εμφιαλώνονται οι πρώτες ετικέτες “Merlot” και “Chardonnay”. Eναι οι πρώτες εμφιαλώσεις από σταφύλια που προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες.

2008

Το Οινοποιείο συμμετέχει ενεργά στην εξωστρέφεια και στην προώθηση του κρητικού αμπελώνα ως μέλος στο  Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου (ΔΟΝΗ) και στο Δίκτυο του Wines of Crete. Παράλληλα, κάθε χρόνο από εδώ και στο εξής συμμετέχει σε εκθέσεις που γίνονται εντός και εκτός Κρήτης (Οινοτικά) και σε διεθνείς παρουσιάσεις.

2009

Εμφιαλώνεται  για πρώτη φορά το “IMPETUS” ερυθρό. Η πρώτη premium ετικέτα του οινοποιείου από τον ιδιόκτητο αμπελώνα

2013

Φυτεύεται νέος ιδιόκτητος αμπελώνας ‘Αμυγδαλιά΄( 40στρ.) στην περιοχή Γκαγκάλες, όπου  δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις γηγενείς λευκές ποικιλίες Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας και Μalvazia aromatica

2016

Φύτευση (6στρ) Ασύρτικου στο κτήμα ΄Πάνω Καβούσα΄΄. Ο πρώτος αμπελώνας του οινοποιείου, όπου εφαρμόζεται Βιολογική καλλιέργεια

Ξεκινάει η λειτουργία του δεύτερου καταστήματος λιανικής πώλησης στην πόλη του Ηρακλείου (Λυσιστράτης 2)

2018

Έρχονται τα πρώτα βραβεία και διακρίσεις για τους εμφιαλωμένους οίνους με ηγέτη το εμβληματικό Impetus. Ακολουθούν το VidianoMoscato  και το πρώτο μονοποικιλιακό Moscato Spinas.

2019

Εγκαινιάζεται το Fabrika Wine Experience. Δυο  ξεχωριστοί χώροι γευσιγνωσίας και παρουσίασης της οινοποιητικής διαδικασίας (Εσωτερικος – εξωτερικος). Σε μία μοναδική  urban προσέγγιση οινοποιείου υποδεχόμαστε τους οινολάτρεις που μας επισκέπτονται απ’ άκρη σ’ άκρη κόσμου.

2020

Φύτευση (20στρ) στο κτήμα ΄Καλά Κεφάλια΄΄ με διεθνείς ερυθρές ποικιλίες Βιολογικής καλλιέργειας

ΣΗΜΕΡΑ

Συνεχίζουμε με πίστη, αφοσίωση και μεράκι στην πολύτιμη παρακαταθήκη του οινοποιείου μας. Είμαστε εδώ, να σας μυήσουμε στον μαγικό κόσμο του κρασιού. Ένα κόσμο γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις έτοιμο να σας υποδεχτεί.