Ο Τίτος Τιτάκης, γεννημένος το 1909, ίδρυσε στα τέλη της δεκαετίας του 50 το πρώτο οινοποιείο στο χωριό Καλλονή, τόπο καταγωγής της οικογένειας, που βρίσκεται 1 χλμ. νότια από τα Πεζά προς το Χουδέτσι. Σε αυτό το οινοποιείο παράχθηκαν οι πρώτες μικρές ποσότητες χύμα οίνου . Ο πρωτότοκος γιός του, Νικόλαος, με περήφανη συνοδοιπόρο τη σύζυγό του Αγγελική, ανοίγουν στα τέλη της 10 ετίας του ΄80 (1987) εμπορικό κατάστημα στο κέντρο του Ηρακλείου, από όπου διαθέτουν το παραδοσιακό χύμα κρητικό κρασί σε ταβέρνες και στο Ηρακλειώτικο κοινό.

Το 1996 η παραγωγή οίνου μεταφέρεται στις σημερινές εγκαταστάσεις στους Κουνάβους. Η νέα μονάδα διαθέτει δεξαμενές χωρητικότητας 5οοο τόνων και έκτοτε, ακολουθώντας τα χνάρια του Νικολάου Τιτάκη, η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται με νέες προοπτικές και ανήσυχο πνεύμα, από την Μαρία Τιτάκη που είναι Οινολόγος και έχει αναλάβει την αντίστοιχη ευθύνη και τον Τίτο Τιτακη που ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι της επιχείρησης.

Το 1999, η μονάδα αποκτά εμφιαλωτήριο ασκών, κάνοντας έτσι την πρώτη τυποποίηση των οίνων της σε συσκευασίες των 5, 10, 20 και 28 lt. Σήμερα, η εταιρεία σε αυτές τις συσκευασίες διαθέτει 7 διαφορετικούς τύπους οίνων (Λευκό, Ροζέ, Ερυθρό, Ρετσίνα, Ημίγλυκο Λευκό , Ημίγλυκο Ερυθρό), τα οποία διακρίνονται για την εξαιρετική ποιότητα τους και την μοντέρνα εμφάνιση τους.

Το 2005 ξεκινάει η εμφιάλωση ετικετών από γηγενείς κρητικές ποικιλίες, που προέρχονται από τον οικογενειακό αμπελώνα.

Το 2006, το οινοποιείο Τιτάκης ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις, επενδύει σε μια νέα και πολλά υποσχόμενη συσκευασία φρέσκου οίνου, τη φιάλη PET, στην οποία διαθέτει τους οίνους Τιτάκη, σε φιάλη PET 0.5lt, O,75lt και 1,5lt .

Από το 2008 , το οινοποιείο μας συμμετέχει στο Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου (ΔΟΝΗ) και στο Δίκτυο του Wines of Crete που σκοπό έχουν την ανάπτυξη της συνεργασίας των οινοπαραγωγών της Κρήτης και την από κοινού παρουσίαση του κρητικού οίνου.

Από το 2010, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της ανανέωση του κρητικού αμπελώνα, προχωράει στην φύτευση 40 στρεμμάτων με γηγενείς κρητικές ποικιλίες όπως Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Μαlvazia di Candia Aromatica. Και συνεχίζει…